Dragan Đorđević - violončelista

Vanredni je profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a od 2015 godine i umetnički direktor u Školi za muzičke talente u Ćupriji.

Vođen idejama Šiničija Suzukija, u svom pedagoškom radu prenosi mladima znanje i ljubav prema muzici. Član je i DOUBLE SENS ansambla sa kojim redovno nastupa i snima za Dojče gramofon.

Kao solista i kamerni muzičar nastupao je širom Evrope, u Americi, Velikoj Britaniji, Rusiji i Koreji. Kamernu muziku neguje kroz nastupe sa kvartetom Rubikon sa kojima je između ostalog gostovao na prestžnom City of London festivalu. Od inostranih festivala izvajaju se još BBC Proms, Festival D’averus Sur-oise, Sion Valais Shlomo Mintz Festival.

Nastupao je sa Bergische Symfoniker, Beogradskom filharmonijom, Kammer Philarmonie Amade, Simfonijskim orkestrom RTS, Kamerata Serbika, Bamber Chamber Orchestra, Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije, Vojvođanskim simfoničarima, Niškim simfonijskim orkestrom, Gudačima Sv. Đorđa, Makedonskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom jugoistočne Evrope, Plevenskom filharmonijom, Kamernim orkestarom Dušan Skovran.

Sarađivao je sa umetnicima kao što su Šlomo Minc, Itamar Golan, Julijan Rahlin, Emil Tabakov, Tan Dun, Mihail Šerbahov, Roman Simović, Nemanja Radulović, Alena Baeva, Olga Sitkovecki, Minčo Minčev, Frančeska Dego, Džon Adams, En Šao, Piter Skaltrop, Lesli Hauard i mnogim drugima. Đorđević svira na violončelu Džejmsa i Henrija Benksa iz 1797. godine.