Vladimir Milošević - pijanista

Jedan od najistaknutijih srpskih pijanista svoje generacije, Vladimir Milošević počeo je da svira klavir u svom rodnom gradu, Leskovcu, kod prof. Mile Veljković. Diplomirao je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, gde je studirao kod prof. Nevene Popović. Po završetku postdiplomskog studija kod Popovića nastavio je specijalističke studije u Italiji na renomiranoj akademiji, Incontri col Maestro u Imoli, sa Lazar Bermanom i Mišelom Dalbertom. Vladimir je proglašen za umetnika u usponu u Nev Iork Concert Artists & Associates i bio je predstavljen sa NICA simfonijskim orkestrom 2014. godine u Koncertnoj dvorani Merkin u Njujorku.

Vladimir je nastupao u nekim od najpoznatijih muzičkih dvorana u Parizu, Londonu, Berlinu, Pragu, Beču, Tel Avivu, Milanu, Rimu, Peruđi, Veneciji, Renu, Nici, Lionu i Vilniusu. Kao pobednik međunarodnog takmičenja, Concerti u vili u Vicenzi, Italija, debitovao je u prestižnoj dvorani Carnegie Recital Hall u Njujorku 2005. godine, a kasnije je nastupio u ciklusu koncertnog ciklusa Velikani muzičke scene - Rising Stars. Kolarčeva dvorana u Beogradu. Nastupao je na festivalima kao što su Suvremena lica klavira u Sankt Peterburgu, Journees Ravel u Parizu, Boljsoj festival u Mokroj Gori, Arsana festival u Sloveniji, Ghislandi festival u Italiji, Semaines Musicales u Švicarskoj, Les pianos du Nouveau Siecle u Lilleu i mnogi drugi.

Vladimir je obišao Južnu Afriku (Cape Tovn, Johannesburg, Bloemfontein, Durban i Port Elisabeth), Brazil (Porto Alegre, Pelotas, Sao Jose dos Campos), Maroko (Kazablanka, Rabat i Marakeš) i Australiju, izvodeći recitale i majstorske radionice u Sidneju, Kanberi i Melburnu. Kao aktivni kamerni muzičar, Vladimir redovno nastupa sa srpskim violončelistom Draganom Đorđevićem (festivali u Zagrebu, Sankt Peterburgu u Beogradu, Kotoru), Stefan Milenkovich (festivali u Italiji, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji) i sa drugim muzičarima, uključujući i Rima Simovića, Janos Balint, Dmitri Prokofiev. Nastupao je kao jedan od solista u Mozartovom Koncertu za tri klavira zajedno sa Mišelom Dalbertom i Žan-Bernardom Pomijerom i simfonijskim orkestrom de Bretagne. Vladimir je nastupao kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Beograda za radio i televiziju, Crnogorskom simfonijom, filozofijom Kejptaun, filharmonijom Johanesburga, NICA simfonijom, Vollongong simfonijskim orkestrom itd. Vladimir je osvojio mnoge značajne nagrade na međunarodnim pijanističkim takmičenjima u Francuskoj, Poljskoj, SAD, Australija i Italija. Snimao je za TV stanice u Japanu, Brazilu, Kanadi i Poljskoj.

Vladimir Milošević je vanredni profesor klavira na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.