Наступ квартета Хабанера

Свако од нас барем једном је чуо хабанеру, најпознатију арију из Бизеове опере Кармен, базирану на заводљивом и страственом плесу карактеристичног ритма, који води порекло са Кубе. Чврсто верујући да је гудачки квартет најсавршеније средство људског изражавања, виолинисткиње Нина Бирач и Шерин Радески, виолисткиња Марта Петровић и челисткиња Милица Грујић дочараће нам заводљивост музике као квартет "Хабанера"!

Кажу да је добар квартет као инспиративан разговор пријатеља чије су идеје у међусобној интеракцији. Квартет "Хабанера" већ четрнаест година луцидно размењује идеје, оригиналност на нашој сцени, као и емоције које несебично дели са публиком. Четири различите идеје се попут линија укрсте и створе нову, заједничку, истинску и једину вредну која резултира звуком који овај ансамбл и чини посебним.

Нина, Шерин, Марта и Милица су се водиле сновима и њиховом реализацијом. Тако су музику уз коју су одрасле пренеле у стваралачку оазу, квартет "Хабанера".

Увек животни rock пренеле су на жице финог мелодијског инструмента какав је виолина, у њихов доживљај домаћег етно фолка уткан је гроове виолончела, а безвременским поп хитовима "Хабанера" је даровала нови облик. На концерту у Арени су, у оквиру гудачког оркестра "Хабанера", сарађивале са нашом евровизијском победницом , Маријом Шерифовић.

Као део оркестра Здравка Чолића су искусиле његову сјајну енергију, а у студију оживеле звуке за нумере Ане Миленковић, Бојана Маровића, Александра Седлара, Сергеја Ћетковића

На многим венчањима управо је квартет "Хабанера" онај посебан гост, који тај најважнији дан и први плес младенаца чини чаробним доживљајем. Музика коју "Хабанера" изводи је прилагодљива сваком догађају, те су њихов потенцијал препознале и компаније Siemens, НИС, Еrnst&Yоung, Namics, Еhting, Бену апотеке, Microsoft, као и Технолошко-металуршки факултет, Војна академија, фестивал ФЕДИС, Фестивал цвећа, СОКОЈ, Салон вина Hyatt, ЕУ Инфо центар, Stadion Shopping Center, Ada mall, Конгрес гинеколога и неонатолога, Fashion Selection, Кopaonik Business Forum, док је вишемесечни уговор на прекоокеанском броду обогатио њихов репертоар музиком са различитих страна света.

Спојивши неспојиво, ове четири даме јасан су доказ да ако следите своју страст, све у животу може бити — хабанера!