Завршено друго издање фестивала Раванелиус

Упркос неповољним временским условима, циљ организатора фестивала Раванелиус је остварен! Пуне сале, изузетни извођачи, феноменална музика и сјајна атмосфера допринели су да се на фантастичан начин, концертом Стефана Миленковића и Камерате Академике, затвори друго издање овог фестивала.Детаљ са наступа Стефана Миленковића и оркестра Камерата АкадемикаПублика из више места у Србији уживала је у наступима симфонијете "Софија" из Бугарске, дувачког квинтета Београдске филхармоније, концерту најбољих ученика ћупријске Школе за музичке таленте, а прилику да заједно са оркестром Камерата Академика затвори овогодишњи фестивал имао је маестро Стефан Миленковић, један од највећих светских виолиниста.

За најмлађе је ту била опера "Снежана", као и радионица израде гудачких инструметана. Потрудили смо се да обухватимо све старосне доби и да свако доживи музик на себи близак начин.

У тренутку када свет наставља да се суочава са последицама епидемије и када су многе чувене концертне сале свуда празне, можемо рећи да је фестивал Раванелиус био право освежење и да наступи еминентних извођача никог нису оставили равнодушним. И, наравно, остварен је циљ - заједно смо удахнули музику!

Испод можете погледати фотографије целокупног програма фестивала (кликом на слику можете је видету у увећаном режиму).